Direct contact? Bel: 036 - 536 90 60

HomeKennismaken

Je kind inschrijven bij basisschool De Optimist in Almere

Elk kind is welkom op onze school

Je kind inschrijven bij basisschool De Optimist in AlmereWanneer je kind 4 jaar wordt, mag het voor het eerst naar school. Een leuk en spannend moment! Vooral voor je kind, maar als ouder of verzorger is het ook een hele verandering. Deze nieuwe fase staat in het teken van een stukje loslaten en misschien moet het hele gezin ook wel wennen aan een nieuwe dagindeling. Dan is het prettig dat jullie een aantal weken de tijd hebben om aan het schoolritme te wennen.

Wil jij je kind aanmelden bij basisschool De Optimist in Almere Tussen de Vaarten? Ontzettend leuk! Lees gauw verder over wat jij en je kind aankomende periode kunnen verwachten en hoe het aanmeldproces in z’n werk gaat.

Aanmelden voor Daltononderwijs bij De Optimist

Wij hebben een open aannamebeleid. Iedereen die de oecumenische identiteit van onze school respecteert en kiest voor Daltononderwijs, is welkom bij De Optimist. Voordat we het inschrijfproces starten, maken we graag kennis met je en geven we je een rondleiding door de school. Zo proef je direct de sfeer en heb je een duidelijker beeld van onze Daltonschool. De directie geeft uitleg over het oecumenische karakter van de school, het Daltononderwijs en andere uitgangspunten. We bezoeken enkele groepen en na afloop van het gesprek krijg je een aanmeldingsformulier en lichten we het verdere verloop toe.

Als de grote dag nadert…

Ongeveer 6 weken voor de eerste schooldag van je kind, neemt onze intern begeleider contact met je op voor het plannen van een intakegesprek. Op basis van dit gesprek plaatsen wij je kind in één van onze groepen. Je kind ontvangt dan tijdig een kaartje met de datum van de eerste schooldag, de naam van de leerkracht en het lokaal en gebouw waar hij wordt geplaatst. Je kind kan meestal in de weken daarvoor enkele dagdelen meedraaien in de groep waar het geplaatst is. In overleg met jou en de groepsleerkracht spreken we dan enkele dagdelen af.

Aanmelding scholenwisselaar

Ga je met je schoolgaande kind(eren) verhuizen naar of nabij Almere Tussen de Vaarten? Dan is het vinden van een andere basisschool een belangrijk onderdeel van deze verandering. Kinderen reageren op zo’n verhuizing vaak verschillend. Bij De Optimist zorgen wij ervoor dat ieder kind zich zo snel mogelijk thuis voelt op onze school. Verder nemen wij contact op met de vorige basisschool om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Soms zijn ouders op zoek naar een andere basisschool, omdat ze ontevreden zijn over de school waar het kind op dit moment zit. In zo’n situatie gaan we pas met de ouders in gesprek wanneer de directie van de huidige school op de hoogte is. Wij vinden het belangrijk dat ouders de onvrede op school hebben besproken. Een scholenwisseling is ingrijpend voor een kind. Wellicht kan het vertrouwen van ouders in de school worden hersteld. Als dit niet mogelijk blijkt, gaan wij met ouders in gesprek en gaan wij kijken of wij het onderwijs kunnen bieden dat het kind nodig heeft.

In de wijk hebben wij de afspraak dat er gedurende het schooljaar in principe geen overstap mogelijk is. Enige uitzondering hierop is, wanneer de huidige school zelf aangeeft dat het in het belang van het kind is om op een andere school een nieuwe start te maken.

Op De Optimist geldt dat wij in de laatste 6 weken van het schooljaar geen scholenwisselaars aannemen, met uitzondering van verhuizers van buiten de wijk.

Informatie aanvragen

Kom kennnismaken

Momenteel kunnen wij voor groep 1 en 2 geen leerlingen meer plaatsen die moeten starten vanaf de zomervakantie tot en met de kerstvakantie.

Vanaf 1 januari 2025 staat de inschrijving weer open.

Vul onderstaand formulier in om je kind aan te melden voor een kennismaking.